Menu

Avondmaal 
reliëf in beton, middellijn 200 cm, Hamburg, Daimlerstrasse (D)

Het reliëf werd als teken voor een kerkgebouw ontworpen. Het gebouw is voornamelijk verticaal in zijn werking. De cirkel als geometrische vorm staat hiermee in een goed contrast. De cirkel is een geheel, een eenheid en ook uitnodigend. Hij is open. De groep is er voor elkaar en voor de ander.


Gemeente op weg

reliëf in brons, b. 105 cm, Cuxhaven, Mozartstrasse (D)

Dit reliëf is gemaakt voor een kerk aan de Noordzee. Men wilde de ligging aan het water in het onderwerp terugvinden. Hoge golven staan voor moeilijke tijden, voor nood en gevaar.
De boot herinnert aan een reddingsboot, dat temidden van de storm de mensengroep beschermd naar hun bestemming brengt.Samaritaan 

reliëf in brons, b.67 cm, Amsterdam, Prins Hendrikkade

Dit werk is ontworpen voor “Samaritan’s Inn”. Vanuit dit gebouw, van “Jeugd met een Opdracht”, wordt veel aan hulpverlening gedaan op allerlei gebied. Vaak is die zo complex, dat de helper een andere dimensie nodig heeft, om relevant te kunnen helpen.


Stad
reliëf inbrons, h. 50 cm, Hamburg (D), particulier bezit

Voor een nieuw huis werd een reliëf besteld met de tekst: “ Want wij hebben hier geen blijvende stad,maar wij zoeken de toekomstige.” (Hebreeën 13:14).  In onze steden steken de grote gebouwen van banken en verzekeringsmaatschappijen  boven de kerken uit. Toch is hier de kerk op de bovenste plaats gezet.


Ontwerp voor een kerkdeur voor de Elthetokerk in Amsterdam

gips, h. 249 cm

Dit project was bedoeld voor brons.
Het kerkbestuur wilde een dubbelthema voor deze deur:
“Uw koninkrijk kome” ( betekenis van Eltheto)en “Houdt dan de lofzang gaande”. Verder is de deur geïnspireerd op de bijbeltekst “Uw muren zult u noemen Heil en uw poorten Lof ”(Jesaja 60: 18).
Voor dit gebouw in de stijl van de Amsterdamse School is voor een zekere kubistische vormtaal gekozen.


Kerkelijke gemeente op goudkleurige grond
olie op linnen, b. 200 cm, Kapel in Zeven, Rhalandstrasse, Duitsland